dinsdag 1 april 2008

Impressie (2)

Mijn visie op het plein:

De Dageraadplaats is het kloppend hart van de woonwijk Zurenborg. Het gezellige plein is makkelijk te bereiken met de tram. Er is een tramhalte op 50meter. Maar het is ook maar 10 minuten wandelen van het station te Berchem.

De Dageraadplaats is een groot plein. Het heeft een rechthoekige vorm. Het plein is langs drie kanten ingesloten door huizen en gebouwen. De vierde kant is de straatkant met het tramspoor.

Het plein heeft afgelopen een serieuze facelift ondergaan. Voorheen was het verouderd en ongezellig. Heden is de Dageraadplaats een uiterst gezellig en hip plein. Er zijn verschillende recreatiemogelijkheden.

De as van het plein is een groot basketbalterrein. Er staan twee ringen en de lijnen zijn geschilderd op de nieuwe asfalt. Het is ideaal voor een wedstrijdje onder vrienden.

Voor het basketbalveld is er een voetbalpleintje geschilderd. Er staan twee doelen met achter elke goal een metalen hek om de bal tegen te houden. Als jongeren er aan het sporten zijn, heerst er een sportieve sfeer. Het maakt het levendig.

Rondom de sportpleinen bevinden zich prachtige kastanjebomen. Het doet denken aan een dorp in de Provence.

Achter het basketbalterrein is er een gloednieuwe moderne speeltuin. De allerkleinsten amuseren zich hartelijk. Rond vier uur komen de schoolgaande jongeren ook meespelen.

De warme lentezon zorgt voor heel wat bedrijvigheid op de speeltuin. De kinderen willen niet ophouden met spelen.

Maar de ouders vinden het niet erg en kijken smakelijk toe van op de terrasjes. Het is meteen dringen voor een plaatsje op het terras. Uiteindelijk kunnen we een mooi plaatsje bemachtigen op het terras van café Zeezicht. Het biedt een prachtig overzicht van de Dageraadplaats.

Voor een frisse pint of een smakelijke koffie is café Zeezicht niet de enige mogelijkheid. Ook café Zomerhof en Zurenborger zijn een goed alternatief.

Bij een drankje hoort vanzelfsprekend ook een hapje. Voor een smakelijke snack is de Dageraadplaats ook welgeschikt. Je kan een snelle hap verkrijgen maar ook een uitgebreide maaltijd is een optie.

Aan de rechterkant van het plein torent de kerk boven de huizen uit. Het overschaduwt het plein.

’s Avonds wordt de gezelligheid van het plein nadrukkelijk in de kijker gezet. De cafés pronken met hun terras en een sterrenhemel maakt het plein een magische plaats. Duizend kleine Led-lichtjes vormen op twaalf meter hoogte een levensechte sterrenhemel boven de Dageraadplaats. Naast de sfeer zorgen de sterren voor extra verlichting op het plein.

De Dageraadplaats is een bedrijvig en gezellig plein voor jong en oud. De kleinsten kunnen spelen op de speeltuin, de jongeren kunnen sporten en de volwassenen en ouderen kunnen genieten van de terrasjes. Het is een ideale mix.

Geen opmerkingen: