vrijdag 25 april 2008

Musty spreekt

Musty, de man die nagenoeg dagelijks zijn ronde doet op de Dageraadplaats, sprak onlangs met ons over 'zijn' plein.

Hij vindt dat de vernieuwing van het plein positief is uitgedraaid: "Er komt veel volk, nu voetballers en basketters elkaar kunnen uitdagen op het plein. Ze komen zelfs van andere pleinen naar hier om te kunnen voetballen." Ook voor de horeca is de vernieuwing een goede zaak.

Verder is de pleinopzichter tevreden over de sterrenhemel. "Maar de spots die de aannemer op de sportveld heeft geplaatst zijn veel te sterk. Daardoor verdwijnt het effect van onze sterrenhemel."

Blijkbaar is toch niet alles rozegeur en maneschijn. "Na een jaar hangt hier al vanalles uit elkaar," nuanceert hij, "en er wordt niets aan gedaan."

Als voorbeeld haalt hij de ondergrondse glascontainer aan. "De stenen rondom de container zijn losgekomen en geven het terrein een rommelige indruk."

"Je kan dat dan aanklagen bij de stadsdiensten," gaat hij verder, "maar het duurt heel lang vooraleer er dan daadwerkelijk iets hersteld wordt. Er was hier een klein zitbankje kapot, een poef zoals ze zeggen, en het heeft 8 maanden geduurd eer dat hersteld werd."

Musty kwijt zich gelukkig nog steeds van zijn taak. "Ik ben nu bezig met alle klachten te inventariseren en die dan over te maken aan het wijkcomité."

En daar ligt volgens Musty de sterkte van de wijk Zurenborg en haar Dageraadplaats. "Gelukkig kunnen we rekenen op een hechte wijk met een sterk wijkcomité."

"Problemen zullen er altijd zijn, maar ik denk dat wij met onze sterke gemeenschap ze zeker het hoofd kunnen bieden."

Geen opmerkingen: