woensdag 30 april 2008

Dunks op de Dageraadplaats: BBC Dageraad VZW


Onder het motto "Wij zijn ontegensprekelijk de sympathiekste basketbalclub in Antwerpen" probeert BBC Dageraad Zurenborgers te overtuigen om te basketballen.

Een gezonde portie Antwerpse arrogantie druipt van bovenstaande slagzin. Een reden te meer om eens wat extra opzoekwerk te verrichten.

Sinds februari 1995 vliegen de eerste ballen in de basket. Enkele Marokkaanse en Antwerpse jongeren besloten zich op deze manier te engageren voor het nastreven van een positief samenlevingsmodel tussen de verschillende bevolkingsgroepen op de Zurenborg.

2 mei 1995 werd de VZW effectief opgericht, de eerste trainingen vonden plaats in juni.

De eerste competitiewedstrijden vonden dan weer plaats in september 1995. Eerst met 1 ploeg, vervolgens met 2 ploegen. Een wedstrijd bijwonen kan altijd, al moet je daarvoor wel naar de sporthal van de UA. Dit komt door de recente heraanleg van het plein.
Verwacht wordt wel dat de ploeg haar wedstrijden later terug op de Dageraadplaats afwerkt.

Dageraad 1 schopt het zelfs tot de ere-afdeling, Dageraad 2 speelt een tikkeltje lager.

We wensen beide ploegen het beste in de lopende competitie (en in de volgende natuurlijk)!

1 opmerking:

Bel Mondo zei

Hallo

Toen ik door jullie blog aan het bladeren was las ik het art over concarmen. Nu onze vrienden er niet méér zijn en concarmen ook niet méér zal worden wat het was dacht ik...misschien een " idee " om het andere hoekje Bel Mondo " een wereld van verschil " die minstens even simpathiek is te vermelden ???
Of wip even binnen en zie met eigen ogen...

toffe blog

Serge
www.bloggen.be/sportup