dinsdag 11 maart 2008

Cirkel van stilte

Op 26 maart vindt er een 'cirkel van stilte' plaats op de Antwerpse Dageraadplaats. 'Cirkels van stilte' is een campagne voor mensen zonder papieren. Een aantal Brusselse buurtcomités wilden de mensen steunen en zijn met het initiatief begonnen.

Het concept is duidelijk: ze willen politieke aandacht vragen voor de situatie van de mensen. Ze doen dat niet met slogans, maar met een stilte. Het is tijd voor politieke daden.

De 'cirkels van stilte' worden elke woensdagavond om 18u op verschillende locaties in België gehouden. Sinds begin februari worden de cirkels georganiseerd en de opkomst was telkens groot. Een 50-tal mensen komen bijeen en vormen een menselijke cirkel. Een accordeon zorgt voor de nodige sfeer en gezelligheid.

Op 27 februari vond er al een cirkel plaats op de Dageraadplaats. Het was de vierde cirkel in Antwerpen. Een vijftigtal mensen waren op post. Maar een helikopter verstoorde de stilte. Het plein krijgt op 26 maart een herkansing.












De komende weken zijn er elke woensdag cirkels in Antwerpen. Maar de belangrijkste zal doorgaan op het gezelligste plein van Antwerpen op 26 maart. Allen daarheen!

Geen opmerkingen: