donderdag 6 maart 2008

Café 't Zeezicht

Het bekendste en grootste café op de Dageraadplaats is zonder twijfel 't Zeezicht. Het is vooral bekend voor hun groot (houten) terras en authentiek interieur. Het publiek is overwegend jong, maar ook senioren vinden hun weg naar het café.

Een pintje kost hier maar 1,40 euro. Voor de kleine honger serveert 't Zeezicht tapas-schotels van olijven, feta of chorizo, maar ook een portie kaas is te verkrijgen.

Zicht op zee?

De vorige eigenaars waren van Oostende en hielden nog van de kuststad. Ze organiseerden een wedstrijd en iemand van Berchem kwam met de naam op de proppen. "Als je alle huizen tussen het terras en Oostende wegdenkt, heb je zicht op zee."

Anderen beweren dan weer dat de naam dateert uit de tijd dat er nog kunstschilders exposeerden op het plein. Recht voor café 't Zeezicht stond er een schilder die zich gespecialiseerd had in marines.

Exposities

Boven het café bevindt zich het restaurant 'De Overvloed'. Ze maken gebruik van hetzelfde terras. Af en toe vindt in het restaurant een expositie of andere tentoonstellingen plaats. Er is cultuur op het plein.

Geen opmerkingen: